PS 186 MURAL - NYC

ps 186 room detail

ps 186 room detail

PS 186 ROOM DETAIL

PS 186 ROOM DETAIL

PS 186 mural DETAIL

PS 186 mural DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

PS 186 MURAL DETAIL

Project Details

CHARLES WILKIN WAS SELECTED BY MICHAEL BIERUT FROM PENTAGRAM TO DESIGN AND ILLUSTRATE A MURAL FOR PS 186 IN THE BRONX, NY. TOGETHER WITH RICHARD LEWIS ARCHITECTS AND THE GENEROUS SUPPORT OF THE ROBIN-HOOD FOUNDATION’S LIBRARY INITIATIVE CHARLES’ MURAL BECAME A REALITY. NAMEDTHE GARDEN OF READING”, THIS MURAL TAKES THE VIEWER ON A TRIP AROUND THE WORLD WITH IMAGES OF ANY AND EVERYTHING COLLAGED TOGETHER, CREATING NEW STORIES THAT SPARK THE IMAGINATION. THE OVERWHELMINGLY POSITIVE REACTION FROM STUDENTS AND FACULTY HAS MADE THIS A TRULY REWARDING experience not only for CHARLES but EVERYONE INVOLVED!